Menu

Kreativni center KREATIVNICE

V neposredni bližini bivše Tovarne klobukov Šešir je odprt kreativni center KREATIVNICE. Gre za razstavno-ustvarjalni prostor, ki predstavlja bogato dediščino tekstilne industrije na Škofjeloškem in deluje predvsem na spodbujanju kreativnosti in vzajemnega sodelovanja kreativnih interesnih skupin in industrije. Hkrati se prepleta z identiteto lokalne skupnosti, ki je z ustvarjalnostjo in industrijo močno povezana, ter spodbujanja interes zanju pri mladih.

KREATIVNICE, skupni ustvarjalni prostor z razstavnim prostorom, delujejo po načelu »preteklost za prihodnost«. Z inovativno predstavitvijo dediščine tekstilnih podjetij (s poudarkom na Tovarni klobukov Šešir) v razstavnem prostoru ustvarjamo kontekst in pripovedujemo zgodbo o sodobnem ustvarjanju tekstilnih ustvarjalcev in njihovo povezavo z industrijo.

V KREATIVNICAH ustvarjamo uspešno dinamično in navdihujoče delovno okolje ter poligon za inovativno razvijanje novih tekstilnih izdelkov domačih ustvarjalk in ustvarjalcev. V njem potekajo izobraževalni programi za različne ciljne skupine in turistični programi. Gostili bomo različne pop-up trgovine in ustvarjalke ter ustvarjalce. Razstavni del prostora je namenjen inovativni predstavitvi in promociji tradicije tekstilne industrije ter sodobni ustvarjalnosti, ki je prisotna v lokalnem okolju.

KONTAKT:
Spodnji trg 40, 4220 Škofja Loka
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
FB: www.facebook.com/kreativnice

KREATIVNICE so nastale v okviru projekta InduCult 2.0, ki ga v mednarodnem partnerstvu izvaja BSC Kranj. V sodelovanju z BSC Kranj in Občino Škofja Loka prostor upravlja Razvojna agencija Sora, Rokodelski center DUO Škofja Loka. Vizualno podobo KREATVINIC  je oblikovala Lili Panjtar, LilaStudio.

Več o projektu InduCult 2.0: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/InduCult2.0.html