Menu

Rokodelski center DUO Škofja Loka

Zaljubljeni v ustvarjalnost

Tradicija rokodelstva na Škofjeloškem in širšem Gorenjskem je dolga in bogata. Rokodelstvo je bilo od nekdaj razvito tako na podeželju kot v mestih, kjer so večinoma živeli trgovci in obrtniki. Od srede 15. stoletja je škofjeloško območje na gospodarskem, kulturnem in socialnem področju življenja močno zaznamovalo cehovstvo. Rokodelstvo in obrt sta pripomogla, da je Škofja Loka že v srednjem veku postala upravno in obrtniško-trgovsko središče celotnega loškega ozemlja, hkrati pa eno najrazvitejših mest v slovenskem prostoru.

Danes vez med bogato rokodelsko preteklostjo in ustvarjalno sedanjostjo predstavlja Rokodelski center DUO Škofja Loka. Njegovo poslanstvo je predvsem ohranjanje bogate rokodelske tradicije na Gorenjskem, prenos rokodelskih znanj in njihova nadgradnja, pisana na kožo sodobnemu načinu življenja.

V središču srednjeveškega mesta si v naših prostorih, ki so prava zakladnica znanja, sodelovanja, dogajanja in estetike, lahko ogledate razstave, po principih pravične trgovine kupite rokodelske mojstrovine, ki so nosilke certifikata vrhunske kakovosti Rokodelstvo Art & Craft Slovenija, ali pa se udeležite različnih rokodelskih delavnic in tečajev ter tako tudi sami prebudite svojo rokodelsko ustvarjalnost in spretnost. Če boste imeli srečo, pa lahko v rokodelski delavnici pri delu opazujete tudi katerega od naših lokalnih mojstrov rokodelcev.