Menu

Šubičeva hiša

Po ustvarjalni navdih v Poljansko dolino

Svetovno znana umetnika Janez in Jurij Šubic sta za sabo pustila velik pečat Poljanski dolini. Jurijeva umetniška dela krasijo celo Schliemannovo palačo v Atenah. Vabimo vas v njegovo rojstno hišo v Poljanski dolini, kjer so na zanimiv način prikazani postopki slikarstva, rezbarstva in pozlate. Popeljali vas bodo v neposredno doživetje umetnosti in ustvarjanja največje slovenske umetniške rodbine.

V hiši boste spoznali nešteto zgodb, ki so zapisane v več kot tisoč presunljivih pismih, v katerih je moč začutiti tok življenja Šubicev, njihova dela in medsebojne odnose v družini. Sprehodite se po lepih sobanah hiše in v vsaki najdite nekaj, kar vas bo še posebej navdušilo. Izpod stropa črne kuhinje vam bo zadišala domača klobasa in verjemite, da so te v Poljanski dolini res odlične.

Poleg ogleda hiše in njene zanimive vsebine se lahko preizkusite v rezbarstvu, risanju karikatur ali v drugih spretnostih ustvarjanja, ki vam jih hiša ponuja na ustvarjalnih delavnicah.

V mali trgovinici vas bojo navdušile umetnine in spominki izpod veščih prstov naših umetnikov rokodelcev. Zagotovo bodo vam in vašim najdražjim lepo darilo.

Sprejeli vas bomo z odprtimi rokami in poskrbeli, da z nami doživite ustvarjalni duh Poljanske doline.